Katrinedals skole - bæredygtigt byggeri med KALK

Renoveringen og udbygningen af Katrinedals Skole bliver et bæredygtigt forbillede, når Københavns Kommune som den første bygherre bygger med vores Cradle to Cradle certificerede cementfri mørtel og genbrugstegl fra Bispebjerg Hospital.

Katrinedalskolen - lastbil #2

 

Projektet på Katrinedals Skole i København består af 3.500 m2 nybyggeri og renovering af 6.000m2 eksisterende bygninger. Udover selve skolebyggeriet er udvidelsen af fritidshjemmet ”Katfrit” en del af projektet, ligesom Brønshøj Sportshal også udbygges og istandsættes.

Katrinedalskolen-katfrit #2

Cradle to Cradle kalkmørtel og genbrugstegl
De nye bygninger får en teglfacade, der sikrer, at nybyggeriet tilpasser sig de eksisterende bygninger og som viser, hvordan traditionelle materialer kan bruges til at skabe moderne undervisningsrum på en levende og poetisk måde.

Katrinedalskolen-vinduer #2

Med brugen af vores Cradle to Cradle certificerede cementfri kalkmørtel bindes bygningens nye og gamle dele sammen på smukkeste vis, og det bliver muligt at genanvende murværket, da vores mørtel er udviklet, så den kan skilles fra murstenene, så stenene kan bruges igen og igen. Mørtlen er tilsat en smule oxidsort for et maksimalt farvesammenspil med de patinerede genbrugssten.

Katrinedalskolen - sorte fuger #2

Samtidig er vores kalkmørtler åndbare og fri for skadelige tilsætningsstoffer og giver derfor optimale forudsætninger for et godt indeklima. Genbrugsteglet svarer desuden til en besparelse på 70 ton CO2.

Katrinedalskolen-trapper #2

FAKTA
Projekt: Udvidelse og renovering af Katrinedals Skole
Bygherre: Københavns Kommune
Periode: 2013- 2016
Areal: Nybyggeri ca. 3.500 m² / renovering 6000 m²
Totalrådgiver/Arkitekt: JJW Arkitekter A/S
Entreprenør: Einar Kornerup A/S
Ingeniør: Rambøll
Landskab: BOGL / PK3 Landskabsarkitekter

Go to top