Charlottehaven

IMG 2487 Copy

Charlottehaven: nybyg med kalk

Med otte etager muret op i kalk er Charlottehaven på Østerbro et smukt eksempel på, hvad kalkmørtler kan bruges til i moderne byggeri.

De gennemtænkte detaljer fremstår tydeligt i den store karré på Østerbro i København. Charlottehaven, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg og opført i 2004, er bygget af hårdtbrændte mursten i changerende, mørke farver og muret op med vores hydrauliske kalkmørtel. Murværket er desuden komplementeret af underspillede detaljer i træ og metal.

Kalk og nybyg 

Vores kalkmørtel blev valgt på grund af den smukke, grovkornede tekstur og farve, der passer til murstenene. Kalken understøtter dog ikke kun murværkets æstetik, men var også yderst velegnet til opgaven i forhold til funktion og styrke. Det ses blandt andet i byggeriets to tårne, der er muret op til otte etager. Brugen af hydraulisk kalkmørtel giver desuden behov for færre dilatationsfuger, da mørtlen er fleksibel og lader murværket sætte sig.

FAKTA
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg
Ingeniør: Erik Petersen
Teglværk: Petersen Tegl
Mursten: Hårdtbrændte mursten i changerende farver
Areal: 29.360 m2
Byggeår: 2004
Sted: København
Funktion: Udlejningsboliger, hotellejligheder, servicecenter med fitness, swimmingpool, konferencefaciliteter, café, restaurant og børneinstitution