Byg cementfrit med VITRUV Funktionsmørtel

Med VITRUV har KALK A/S skabt verdens første C2C-certificerede hydrauliske funktionsmørtel til nybyggeri.

Med afsæt i vores 40 års erfaring med udvikling og produktion af mørtel har vi nu skabt en funktionsmørtel til nybyg uden cement.

Mørtlen er Cradle to Cradle-certificeret og udviklet, så mursten og mørtel vil kunne genanvendes i fremtidige byggerier. VITRUV indgår som et led i KALK A/S’ arbejde for et 100 procent genanvendeligt og åndbart murværk, hvor mørtel og farver er garanteret fri for skadelige indholdsstoffer.

Hvorfor vælge VITRUV?

Murværket kan ånde
Byggematerialer som cement er så tætte, at fugt og damp ikke kan slippe ud gennem murværket. VITRUV Funktionsmørtels åbne porer lader muren ånde og understøtter et kapillært sug, der holder murværk og isolering tørt, hvilket bidrager til et sundt og åndbart hus.

Færre sætningsskader

Hvor cementmørtel trykstyrke gør, at murstenene kan knække, når bygningen sætter sig, er VITRUV Funktionsmørtel elastisk og lader murværket arbejde. Det mindsker risikoen for sætningsskader i stenene og nedsætter behovet for dilatationsfuger.

Murværket kan genanvendes

Byggebranchen genererer cirka 30 procent af den samlede affaldsmængde i Danmark. Med VITRUV Funktionsmørtel har vi skabt en mørtel, der kan skilles fra murstenene, så murværket kan genanvendes, og vi mindsker byggeriets miljøbelastning.

30 procent mindre CO2

Ved produktion af VITRUV Funktionsmørtel udledes der op til 30 procent mindre CO2 per m2 muret væg end ved produktionen af cementmørtel.

Undgå skadelige stoffer

Vi opholder os 90 procent af tiden i bygninger. Alligevel er vores byggematerialer fyldt med indholdsstoffer, som vi ikke kender konsekvenserne af. VITRUV Funktionsmørtel består af kalk og sand og er fri for skadelige tilsætningsstoffer.

Go to top