Rødvig Kalkmælk

Produktbeskrivelse 

Til fremstilling af Rødvig Kalkmælk blandes den vellagrede vådlæskede Rødvig Kulekalk sammen med kalkvand i en stærk fortyndet opløsning, ca. 1 del kalkdej til 5 dele kalkvand. 

Kalkmælk kan fås som den almindelige hvide kalkmælk, men den kan også fås som en indfarvet kalkmælk, hvor farverne er tilpasset efter ønske. Her startes med små prøver med kode nr. og vi anbefaler, at man altid får disse prøver afsat på den aktuelle bund, idet forskellig bund kan give farvenuancer.

Anvendelsesområde

Rødvig Kalkmælk er delvis klar til påstrygning af pudsede facader, indvendige pudsede vægge og lofter.

Emballage

Kalkmælk lagres og sælges i 20 liters plastikspande med tætsluttende låg. Låget skal forhindre luftadgang, idet denne vil igangsætte en hærdning på oversiden i form af en hurtig dannet hinde af kalkkrystaller CaCO3. Derfor skal låget også påsættes i pauser og efter endt brug.

Yderligere oplysninger

KALK A/S har igennem mange år været markedsførende med produkter der anvendes til renovering af bl.a bevaringsværdige og fredede bygninger. Produkterne kan med fordel også anvendes til nybyggeri på grund af de gode materialefysiske egenskaber: 

  • Stor smidighed ved brug 
  • Stor elasticitet og vedhæftning
  • Stor trækstyrke 
  • God porøsitet, som giver gode isolerings-og fugtforhold.

Vi har stor erfaring i at vejlede i anvendelsen af vores produkter. Vi påtager os ikke noget rådgiveransvar – men kan henvise til en række dygtige teknikere, som findes landet over.